RADY a TIPY

RADY a TIPY

AKO SI VYBRAŤ UDIAREŇ?

AKO SI VYBRAŤ UDIAREŇ?

Autor: tedy.sk Publikované: 23.02.2022 Čítané v čase: 231 Komentáre 0

Momentálne máme na výber klasickú udiareň s ohniskom alebo elektrickú udiareň s generátorom dymu. Pokiaľ skutočne uvažujeme o kúpe jedného z nich, položme si pár otázok ako kde to využijeme, koľko máme priestoru, ako často budeme udiareň používať.Bude jednoduchšie odpovedať na tieto otázky, keď porovnáme tieto dva typy udiarne.

Čítajte viac

ZÁKLADY ÚDENIA PRE AMATÉROV

ZÁKLADY ÚDENIA PRE AMATÉROV

Autor: tedy.sk Publikované: 23.02.2022 Čítané v čase: 157 Komentáre 0

Začnime tým, čo je údenie. Počas procesu údenia je mäso podrobené tepelnému spracovaniu, pri ktorom sa z produktu vplyvom teploty odparuje voda. Vyrábať mäso, ktoré je šťavnaté a zároveň dobre údené, je veľká zručnosť. Tradičné údenie by malo prebiehať v prírodnom dyme z vhodného druhu suchého dreva alebo drevených štiepok.

Čítajte viac

RADY A TIPY AKO ÚDIŤ RYBY A MÄSO

RADY A TIPY AKO ÚDIŤ RYBY A MÄSO

Autor: tedy.sk Publikované: 23.02.2022 Čítané v čase: 183 Komentáre 0

Údenie za studena sa používa hlavne na údenie surového mäsa. Jedná sa o údenie mäsa alebo rýb dymom s teplotou do 30 ° C. Čas údená sa môže v závislosti od produktu, ktorý chceme získať, predĺžiť na niekoľko dní. Údenie za studena je proces, pri ktorom údené mäso schne rovnomerne po celej časti a chudnutie nepresahuje 20% vody.

Čítajte viac

Zobrazenie 1 až 3 z 3 (1 stránok)